top of page

FORMATS

BOK tent

Dit is de originele BOK: Een zeshoekige, groen en rode tent. De zijkanten kunnen open in de zomer, en in de winter wordt de ruimte verwarmd. De tent kan ook omgevormd worden tot een stedelijke kiosk, waar alleen het dak en de structuur overblijven om een openluchtklaslokaal te creëren. De tent biedt plaats aan tussen 2 en 20 personen. Verschillende 'bodies of knowledge' komen hun kennis delen in de tent. Iedereen is welkom, reserveren is niet nodig.

 

 

BOK te voet

BOK te voet is in 2021 geboren tijdens de lockdown vanwege COVID-19. Gedurende meer dan zes maanden was elke ontmoeting buiten de familiekring verboden. Wat nog wel mocht was wandelen, buiten, met maximaal vier personen.

In deze periode werd de BOK-tent omgetoverd tot een BOK te voet: een reizende school, waar je al wandelend van een persoon, een "body of knowledge" kon komen leren. Het startpunt was een rode parasol die ons, in alle weersomstandigheden, eraan herinnerde: 'Dit is een plek waar je van elkaar kan leren. '

 

 

BOK-telefoon

BOK-telefoon was een centrale die de kennis van 35 Brusselse jongeren bijeen bracht. Men kon naar de telefooncel in het Pacheco Instituut komen, en één van de jongeren bellen om van hen te leren. BOK-telefoon ontstond na een lange reeks workshops met de twee klasgroepen van het Atheneum Brussel en Institut Sainte-Marie, een commissie van het Kunstenfestivaldesarts, in het kader van The Class.
 

bottom of page