top of page

BOK Learning Days Elsene

In september en oktober 2023 stelde BOK een participatief traject rond transmissie, co-leren en co-creatie voor aan een groep deelnemers, gedurende 5 weken. We beschouwde de stad als een plaats waar oneindig veel kennis elkaar kruist, kennis die vaak onderbelicht of gecensureerd blijft. Op het grondgebied van Elsene, gingen we die kennis opzoeken en de mensen die de kennis bezitten, ondersteunen. We stelde samen met de deelnemers een programma op van 6 publieke leerdagen ('Learning Days') in de tent.
Het eerste deel van het traject nam de vorm van een workshop: het BOK-team deelde haar visies en tools rond ontmoetings- en luisterpraktijken ontwikkeld tijdens vorige edities, met als uitgangspunt wederzijdse steun en samen leren. Voor het tweede deel ging de groep naar buiten om in de openbare ruimte te experimenteren. We ontmoette voorbijgangers, buren, mensen op straat of in lokale organisaties om van hen te leren. Ten slotte waren deze ‘bodies of knowledge’ uitgenodigd om in publiek te komen spreken, in de BOK tent, tijdens de BOK Learning Days Elsene.
Zo ondersteunde we hen in het vertellen van hun verhaal en creëerde we samen een tijdelijke, lokale en vrije klas.
Een radicale verbeelding van wat school zou kunnen zijn. ‘

 

BOK team: Damla Ekin Tokel, Flore Herman, Joana B. Polge & Sarah Vanhee

Deelnemers van de creatie BOK Learning days Elsene: Judith Ciselet, Selim Clérin, Céline De Vos, Mamadou Taslim Diallo, Aurélien Leforestier, Mélanie, Alice Néron, Laura Oriol, Béatrice Wegniez & Oziana Zegers

Dankzij de “bodies of knowledge” die hun kennis zijn komen delen in de BOK tent.

Scenografie: Cillian O’Neill

Techniek: Théâtre Varia

Productie / Administratie: BOK vzw asbl, Caravan Production

Co-productie en presentatie: Théâtre Varia & Le Rideau de Bruxelles

Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschapscommissie,  Fédération Wallonie-Bruxelles, de gemeente Elsene.

bottom of page